Version 2
Blog: It-udvikling: Brug hele teamets viden – i tide!
19-10-2018It-udviklingsprojekter kører stadig ikke godt nok. Desværre ved vi det kun alt for godt – både fra medierne, fra kollegerne og sikkert også fra egne erfaringer. Det kan blive meget bedre! Vel at mærke hvis vi bruger ressourcerne i projektet – teamet – til at indgå i styringen af projektet. Vore...
Exascale-supercomputere kræver fuldt parallelle programmer
19-10-2018Hvis supercomputere med 1 milliard milliard kommatalsberegninger pr. sekund skal realiseres, kræver det gennemgående parallelisering af programmerne. Men så burde det også kunne lade sig gøre, mener professor.
Medie: Spammere - ikke nationalstat - bag gigahack mod Facebook
18-10-2018Ifølge de foreløbige undersøgelser er det spammere og ikke en nationalstat, der står bag Facebook-hack, hvor millioner af brugeres data er blevet kompromitteret.
Firefox skaber hurtigere kald mellem Webassembly og Javascript
18-10-2018Bedre ydelse ved interoperabilitet mellem Javascript og den nye bytecode-standard.
Fire år gammelt hul opdaget i libssh: total bypass af autentifikation
18-10-2018Autentifikationen har uden videre kunnet omgås i libssh siden 2014. OpenSSH er ikke berørt.
Privacy-kommissær: Brug af AI i det offentlige udfordrer vores borgerrettigheder
18-10-2018Den offentlige forvaltning mangler at give garantier for, at brug af kunstig intelligens i sagsbehandlingen fører til afgørelser, der er gennemskuelige for borgerne, anfører lederen af Unabhängiges Landeszentrum für Datenschutz Schleswig-Holstein.
Storbritannien kræver åbne standarder for al sundheds-it
18-10-2018Alle it-systemer, der indkøbes til det engelske sundhedsvæsen, skal nu overholde en række åbne standarder for at sikre sikkerheden og interoperabilitet på tværs af systemerne. Privatlivskritikere frygter, at visionerne ikke følges op af handling.
Facebook-investorer foreslår, at Zuckerberg stopper som bestyrelsesformand
18-10-2018Flere investorer foreslår, at Mark Zuckerberg træder tilbage som bestyrelsesformand, men fortsætter som administrerende direktør.
Tumblr oplyser om sårbarhed i 'recommended blogs'
18-10-2018Blog-tjenesten Tumblr har netop offentliggjort en sjælden sårbarhed i deres modul 'recommended blogs'.
Open source webshop-udviklere: Avanceret community – men privacy glimrer ved fravær
18-10-2018eCommerce-udviklere og -ledere er optaget af kreditkortsvindel, personalisering af websites og omnichannel-strategier. Til gengæld er der ikke meget fokus på den privacy-udfordring, som stadigt mere dataindsamling og tracking medfører.
Rigspolitiet skruer op for automatisk nummerpladegenkendelse
18-10-2018Der skal opsættes mere stationært ANPG-udstyr så der kommer 50 procent flere lokationer i Danmark, hvor politiet automatisk kan scanne nummerplader. Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen.
Privacy-søgemaskine runder 30 mio. daglige søgninger
17-10-2018Google er stadig kongen inden for søgemaskiner, men for dem, som vægter privacy, bliver DuckDuckGo stadigt mere populær.
Twitter amok i volapyk-notifikationer
17-10-2018Mange brugere af det sociale medie Twitter blev tirsdag aften overstrømmet med volapyk-notifikationer bestående af tilfældige tal og bogstaver.
Tre mio. europæere ramt af sikkerhedsbrud: Kan udløse milliardbøde til Facebook
17-10-2018Septembers store sikkerhedsbrud hos Facebook omfatter tre millioner europæiske brugere. Det irske datatilsyn er ved at undersøge sagen, der kan udløse en bøde på mere end 10 milliarder kroner.
Ulovlig dataindsamling: Højesteret afviser Patientdataforeningen
17-10-2018For tredje gang er Patientdataforeningens ønske om at få afprøvet, om der fortsat indsamles patientdata på ulovlig, vis blevet afvist. Denne gang af Højesteret.
Hver 5. virksomhed er decideret utilfreds med Digital Post
17-10-201884 procent af borgerne og 62 procent af virksomhederne er tilfredse med Digital Post. Løsningen skal forbedres, lyder det fra ministeren.
Microsoft fikser lydproblemer med Windows 10-patch
17-10-2018Problemerne med oktober-opdateringen til Windows 10 vil tilsyneladende ingen ende tage. Nu har Microsoft dog løst lydproblem med ny patch.
Reaktion på EU-bøde: Google stopper 'bundling' af apps
17-10-2018Mobilproducenter skal nu købe licensaftaler for at sælge mobiler med Google Apps.
Antiterror-blokering af hjemmesider skulle forhindre propaganda: Bliver slet ikke brugt
17-10-2018Antallet af hjemmesider, der er blokeret af myndighederne, vokser støt og roligt, men ingen er blokeret på grund af mistanke om terrorpropaganda, som en antiradikaleringspakke ellers var designet til.
Microsoft skrotter gamle TLS-versioner som standard i Edge og Internet Explorer
16-10-2018Fra 2020 bliver det et krav for hjemmesider at understøtte nye versioner af TLS, hvis de vil have sikre forbindelser med brugere af Microsofts browsere.
Microsoft-ansatte protesterer mod militært AI-projekt: Vores teknologi skal ikke bruges til drab
16-10-2018Machine learning skal nu hjælpe det amerikanske militær med analyse af store mængder data, så chancen for at nedlægge det rigtige mål øges. Men det er ikke en mission, der vækker udelt begejstring.
Sikkerhedsforsker: Trump-dating-app lækker brugeres beskeder, billeder og navne
16-10-2018Sikkerhedsforsker har angiveligt fundet sårbarheder i en dating-app henvendt til Trump-tilhængere.
Google-CEO forsvarer Kina-projekt efter censur-kritik: »Det er et vigtigt marked«
16-10-2018Google har fået skarp kritik for internt at arbejde med en censureret søgemaskine til det kinesiske marked. Men ifølge CEO Sundar Pichai er markedet for stort til, at det giver mening bare at holde sig væk.
Microsofts grundlægger er død
16-10-2018Paul Allen, der grundlagde Microsoft sammen med Bill Gates, er død i en alder af 65 år.
Facebook sætter ind mod falske informationer op til amerikansk valg
16-10-2018Den amerikanske internetvirksomhed vil slå ned på opslag, der spreder falske informationer om midtvejsvalget i USA.
Spionchef om cyberangreb: (Hemmeligt) samtykke fra Folketinget er nødvendigt
16-10-2018Danmarks nye cybervåben skal næste år være i stand til at tages i brug. Det er endnu uklart, hvordan der skal gives tilladelse til angrebene.
It-projekt i Forsvarsministeriet leverer ingen effektivisering - men medarbejdere er sparet væk
16-10-2018Et nyt system til tidsstyring skulle have leveret effektiviseringer til Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Gevinsterne er allerede høstet i form af færre medarbejdere i styrelsen - men effektiviseringerne kommer aldrig.
Cyberlandsholdet er til årets mesterskab: Samarbejde højner det tekniske niveau
15-10-2018Cyberlandsholdet er i London, hvor holdet dyster mod 16 andre nationer i årets cybermesterskaber. I år bliver der lagt vægt på et mere realistisk cyberscenarie i konkurrencen.
Om 10 uger vil ca 62 procent af alle websider køre en ikke-supporteret PHP-version
15-10-2018Den meget populære PHP 5.x vil ikke modtage sikkerhedsopdateringer fra årets slutning.
Nye detaljer i Facebooks gigalæk: 'Kun' 30 mio. brugere ramt - disse data er kompromitteret
15-10-201830 mio. brugere har ifølge Facebook haft besøg af ubudne gæster. Dvs. omfanget af berørte profiler som følge at et stort sikkerhedshul er neddroslet.