Version 2
København lancerer parkerings-API
17-08-2018Ny parkerings API forsøger at gøre det mindre frustrerende at finde parkeringspladser i hovedstaden.
Google ændrer fejlagtig beskrivelse af værktøj efter sporings-afsløring
17-08-2018Google har ændret fejlagtig beskrivelse af 'Placeringshistorik' på supportside, efter AP tidligere på ugen afslørede omfattende sporing, selv når indstillingen er deaktiveret. Den danske side er endnu ikke blevet rettet.
Chrome-sårbarhed viser hackere, hvad Facebook ved om dig
17-08-2018Ved at udnytte en svaghed i lyd- og video-HTML-tags kan angribere »mine en god mængde privatdata« om besøgende på hjemmesider oprettet til formålet.
23 Firefox-udvidelser taget i at sende brugerdata til fremmede servere
17-08-2018Mozilla har fjernet falske sikkerhedsudvidelser til Firefox-browseren, fordi de kompromitterer, ja, sikkerheden. En af dem havde mere end 220.000 brugere.
Teenage-hacker trækker 90 gigabyte data ud af Apple
17-08-2018Da politiet ransagede en teenagers forældres hus, fandt de to Macbooks, hvoraf den ene indeholdt en mappe kaldt 'Hacky Hack Hack'. Her lå der bunkevis af Apple-filer.
Over tusind Google-ansatte protesterer mod kinesisk censur-søgemaskine
17-08-2018»Vi har ikke de nødvendige oplysninger til at træffe etisk oplyste beslutninger om vores arbejde, vores projekter og vores ansættelse,« skriver medarbejdere i brev.
Facebook forsøger endelig at begrænse opioidhandel på platformen
17-08-2018Facebook har vanskeliggjort søgninger for dermed at vanskeliggøre opioidhandel. Det sker over fire måneder efter, at problemet blev påtalt ved en kongreshøring.
Sådan løber scammere om hjørner med Facebook for at fange brugere
17-08-2018Facebook kan trods sine betydelige ressurser ikke opdage scammere, der opretter reklamer med falsk indhold for at fange sine ofre.
Usikre MacOS-popups: Hackere kan selv klikke advarselsbokse væk
16-08-2018Advarsels-pop-ups er ikke meget værd, hvis brugeren aldrig ser dem.
NSA brød ind i VPN'er brugt af luftselskaber, Al Jazeera og den irakiske hær tilbage i 2006
16-08-2018Gammel artikel fra NSA's interne nyhedsside, SIDtoday, afslører, at NSA før 2006 var i stand til at bryde krypteringen på VPN'er brugt til følsom kommunikation.
Etik får potentielle medarbejdere til at undgå tech-giganter
16-08-2018Kandidater afviser jobtilbud fra Google, Amazon og andre større tekchirmaer, fordi de nægter at arbejde for selskaber, der bruger teknologi til at knægte menneskerettigheder eller sikre kunder overtaget i krig.
Australien indfører lov mod hævnporno
16-08-2018Det skal kunne straffes med op til syv års fængsel at dele intime billeder uden ofrets samtykke i Australien.
Blog: Lukkede kasser er usikre
16-08-2018Intel har indrømmet tre nye sikkerhedshuller i deres silicium og der er nok ingen der bliver overraskede hvis jeg påstår at der er flere på vej allerede. Problemet med halvlederne er det præcis samme som for programmerne: Lukkede kasser er per definition usikre for alle andre end den der lukked...
Investor sagsøger amerikansk teleselskab efter SIM-svindel
16-08-2018AT&T sagsøges for 223,8 millioner dollars, efter kriminelle ifølge anklage fik adgang til konto gennem SIM-svindel.
Google udgiver database over politiske annoncer i USA
16-08-2018Google giver overblik over, hvem der betaler hvor meget for hvilke politiske annoncer på deres platform med ny søgbar database. Dog er der endnu kun tale om politiske annoncer fra USA.
Blog: Snart kan chefen 'se' alt, hvad du gør
16-08-2018Ny teknologi gør det muligt at effektivisere arbejdsprosesser, men samtidig også overvåge ansatte på nye og stadigt mere invaderende måder. For et par år siden gik journalisten James Bloodworth undercover som såkaldt ‘plukker’ i Amazon. Som ansat i internethandelsselskabet fandt og hentede han b...
Pris for forsinket Sundhedsplatform-opdatering: 13 millioner kroner
16-08-2018Region Hovedstaden og Region Sjælland udskød for nylig en stor opdatering af Sundhedsplatformen med tre måneder. Det koster millioner i ekstern bistand.
Region H mørklægger datasikkerhed i Sundhedsplatformen: Datatilsynet har ikke ført kontrol
15-08-2018Region H har overstreget alle detaljer i rapporter om datasikkerheden hos Sundhedsplatformens amerikanske leverandør. Datatilsynet har ikke kontrolleret omstændighederne for Epics behandling af danske patientdata i USA.
Staten søger Oracle-infrastruktur for 65 millioner kroner
15-08-2018Moderniseringsstyrelsen udbyder en rammeaftale for IaaS, vedligeholdelse og service af Oracle-infrastruktur for al statslig it.
Hackere låser Instagram-brugere ude af deres profil
15-08-2018Profiler på Instagram låses, og billeder ændres, lyder meldinger fra Instagram-brugere.
Intel afslører tre nye sårbarheder
15-08-2018Tre nye sårbarheder påvirker processorer, styresystemer og virtualiseringssoftware. Patches, der adresserer problemet, er blevet udrullet, skriver Intel. Dog er der specifikke tilfælde, hvor man skal tage »yderligere skridt for at beskytte systemet«.
Energinet trækker SAP-udbudsmateriale med fejl tilbage
15-08-2018Energinet trækker udbudsmateriale vedrørende SAP-kontrakter for mindst 300 mio. kr. tilbage.
FBI advarer: Fare for globalt hacker-kup mod pengeautomater
15-08-2018Indberetninger om et muligt million-kup på pengeautomater får FBI til at advare banker.
Bibliotekers udlån af specialer blokeret af persondatalov
15-08-2018Specialerne på universitetsbiblioteker er blevet gemt væk og gjort utilgængelige for udlån, efter at ny persondatalov er indført.
Blog: Teknologi i børnehøjde: 3D-printeren som pædagogisk løftestang
15-08-2018»Skulle vi ikke bygge en 3D printer med børnene?« spurgte Kim. Som datalog og fysiker tænkte han givetvis, at et sådant projekt måtte der læringsmæssigt være en række interessante problemstillinger i. Derudover var det jo også rent professionelt en god lejlighed til at få et førstehåndsindtryk af...
Ny blog: Sådan bruger vi it i undervisningen
15-08-2018Vores nye blogger er leder på en skole, der deler lokaler med en ingeniørvirksomhed.
Efter kras kritik fra Rigsrevisionen: Sådan vil Region H forbedre Sundhedsplatformen
15-08-2018Region Hovedstaden vil bruge mere end 31 millioner kroner på at forbedre Sundhedsplatformen efter skarp kritik fra Rigsrevisionen. Pengene skal blandt andet gå til ekspertviden fra udlandet og frikøb af klinisk personale. Og vikarer.
Blog: Web 3.0 vil gøre data-kagen større og ha’ individet med til bords
14-08-2018Det var svært ikke at tabe underkæben, da Facebook for nyligt tabte 788 milliarder kroner som konsekvens af skandaler omkring håndtering af persondata. Siden da har vi også set store telecom-selskaber gå ud med hånden på hjertet og love, at de ikke videresælger kunders lokationsdata. Med disse ...
Australsk regering vil tvinge tech-virksomheder til at udlevere krypteret data
14-08-2018Teknologivirksomheder som Google, Facebook og Apple kan ifølge nyt lovforslag forvente bødestraf, hvis ikke de samarbejder med australske myndigheder om udlevering af krypteret data.
Totalforbud mod smartphone de første ni dage på efterskole
14-08-2018Digital detox: På idrætsefterskole skal smartphonen altid blive på værelset i dagtimerne. Og den første halvanden uge er restriktionerne endnu hårdere.